Magic De Spell δημιουργήθηκαν το 1980 σαν Punk συγκρότημα.
Δισκογράφησαν για πρώτη φορά το 1981 στην πρώτη ελληνική ανεξάρτητη εταιρία  “Happening” , σαν αγγλοφωνο συγκροτημα με το EP“ Nightmare”. Ακολούθησε η συλλογή ελληνικών συγκροτημάτων “Happening ΄82. Στην συνέχεια κυκλοφόρησαν τρία album (“A Body In A Snare” , “Kiss The Mirror” και “Cpt Blind”). Σ΄αυτή την αγγλόφωνη περίοδο τους οι Magic έπαιζαν κυρίως στην Αθήνα (μικρά clubs , σχολεία , γήπεδα , συναυλιακοί χώροι) μόνοι τους ή παρέα με άλλα ελληνικά και ξένα συγκροτήματα (The Fall , Godfathers , The Stranglers , Johny Thunders (The New York Dolls),  EMF  κ.α ,).

Καποια στιγμη τα ονειρα των μελων χωριζουν και στο τελος τη δεκαετιας του 80 δυο ξεχωριστα band albums ξεπηδουν με τα ομωνυμα projects ALICE IN A NIGHTMARE (Virgin) που τραγουδουν αγγλικα και TΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (DD music) ελληνικα. Καποια μελη απο τα δυο αυτα project bands θα λαβουν μερος στο νεο ξεκινημα αφου το γρουπ εχει ακομα πολλα να πει.

Το 1991 κυκλοφορεί το διπλό album “ A Story “The Best And The Rest” που αποτελεί και το κλείσιμο της studio αγγλόφωνης περιόδου, της οποιας η δισκογραφια αποτελει σημερα αντικειμενο αναζητησης ως σπανιο cult υλικο δειγμα της minimal gothic new wave μουσικής
των 80’s. Ειναι συχνες οι ηλεκτρονικές επισκεψεις στην ιστοσελιδα του συγκροτηματος απο διαφορα sites, Labels, collectors και fans απο ολο το κοσμο.

To 1992 συμμετέχουν στο album – συλλογή “ΡΟΔΟΝ Live με ενα αγγλόφωνο και ενα ελληνόφωνο κομμάτι.Live κλεινωντας ετσι τη πρωτη ιστορικη περίοδο της μπαντας.
Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το album “Διακοπές Στο Sarajevo”, σε παραγωγή του J.J.Burnel (μπασίστα των Stranglers).

Έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα  “Ο Μαθητής”, το οποίο τους έστειλε στο MTV και στα ανεξάρτητα charts του Λονδίνου.
Στη συνέχεια έγιναν γνωστοί στα Βαλκάνια την εποχή του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους “Sarajevo”.

Στο τέλος του 1995 κυκλοφορεί το “ Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν”, με παραγωγό και πάλι τον J.J. Burnel που εκτος απο το ομωνυμο κομματι περιλαμβανει το hit «Τερμα Το Διαλειμμα ( Η Μπαμπεσα)» .
Το 1997 κυκλοφορεί το mini album “Ο Φόβος Έχει Όνομα” όπου περιέχεται η διασκευή του κομματιου “Η Mπαταρία” του Νικόλα Άσιμου.

Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το «Εμένα Οι Φίλοι Μου» σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου από το βιβλίο της ”3 κλικ αριστερά”.
Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορεί το “Κόκκινο”. Συνεχίζοντας τον δρόμο της μελοποιημένης ποίησης και σε αυτό το album , δίνουν το στίγμα τους στο ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη “Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου.

Το 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος “Ο Τελευταίος Επιζών” οπου συμετεχουν μεταξυ αλλων οι Στέφανος Κορκολής (keyboards), η Λένα Αλκαίου (φωνή), και ο d.j RoMYLoS (remix του οποιου στη «Μπαμπεσα» περιλαμβανεται στο δισκο). Η παράδοση που θελει τη μπαντα να διασκευάζει και να προκαλεί περιλαμβανει ενα cover track-ala M.Manson-που συζητηθηκε πολυ: Το “Yποφερω” (Το pop hit του Φοιβου που τραγουδησε η Δ. Βανδη). Το album μεταξυ αλλων επισης περιλαμβανει το ska punk κομματι της μπαντας “REALITY” σε στιχους του Κυπριου ποιητη Πάμπου Φιλίππου.

Το μουσικό και ιδεολογικό ιδίωμα της μπάντας μπορεί να πει κανείς οτι κολυμπά σα καρυδοτσουφλο στο ροκ με ολες τις φράξιες του και όχι μόνο, στη πρωτόγονη επιθετικότητα
του Punk και στις σκοτεινές Gothic, Dark Wave, και Electro περιηγήσεις, στις πολυποίκιλες ανεξάρτητες σκηνές, τις λοξές ματιές από το Grunge της δυτικής ακτής ως τη σκηνή του Manchester και απο το Neu Metal μεχρι το Hip Hop, τη πρόζα, τις ξεδιάντροπες αλλά επιτυχημενες βουτιές στα άδυτα του ατυχώς λεγόμενου ‘εντεχνου’,  ανοίγοντας δρόμο στη νέα ροκ προσέγγιση στο πολιτικό στίχο που τους καθιέρωσε.

Περιβόητες ειναι οι παράνομες γενετιστικές τους αναμίξεις ειδών για τη κατασκευή σε μια μαρμίτα του μαγικού φίλτρου απο ρίζες παραδοσιακής μουσικης μέχρι λούπες ψιλοκομμένες που ανακατευονται απο μεταλλικα σερβίτσια, μεχρι να ωριμασει ο χρονος να στρεψουν νοσταλγικα το κεφαλι προς τα κει απο οπου ξεκινησαν, επιστρεφοντας στο τοπο του εγκλήματος στα primitive απλοικα ska-punk riffs εως τις αποκληρες ημερες με τις emotional βουερες κραυγες που στροβιλιζουν και εναλλάσονται με τη σιωπή μιας μπαλάντας που ουρλιάζει.

Μια νεα προσεγγιση των ανήσυχων Magic ηταν και το I ER Project -ενα πρωτοποριακό μουσικο παραμυθι 30 λεπτών με τίτλο η  «Ιστορία του Μαγικού Μεταλλόφωνου», που περιλαμβάνει hip – hop, ηλεκτρονικά και gοth στοιχεία καθώς και προβολή εικόνας το οποιο εχει παρουσιαστει σε Ελλάδα και Κύπρο.
Οι Magic de Spell έχοντας στο ενεργητικό τους όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, αφου το live είναι η βασικη γι’ αυτούς γλωσσα επικοινωνιας συνεχίζουν δουλεύοντας παράλληλα νέο και όχι μόνο υλικό, κουβαλώντας τις απαιτήσεις και προσδοκίες φίλων και ανθρώπων του χώρου γενικότερα έχοντας στους ώμους το βάρος της ιστορίας τους, αλλά και στη τσέπη την φρεσκάδα της σιγουριάς του άγνωστου που τους ανανεώνει και τους συντροφεύει σ’ολo αυτο το δρόμο.

Το μουσικο άκουσμα-οπως και αν ονομαζεται σημερα με νέες η παλιές ετικέττες- δε μπορεί
να περιγραψει μια ζωντανη εμφανιση των Magic που καθε φορα ειναι μια ξεχωριστή εμπειρία.
Το μάγμα λοιπόν ξαναβγαίνει στην επιφάνεια και από 6ης Απριλίου 2009 κυκλφορεί ο νέος τους δίσκος με τίτλο «ΟΚ πατέρα»!

Περιέχει νέα φρέσκα κομμάτια- άλλα με το γνωστό ήχο και άλλα σε νεους δρομους , κάποιες επαναπροσεγγίσεις-αποδόσεις παλαιών τους κομματιών-και όχι μόνο-απο τα 80’s έως το κλασσικό τους Sarajevo, με μιά διασκευή στο κομμάτι «Κυρ-Παντελής» του αξέχαστου ασυμβίβαστου τροβαδούρου Πάνου Τζαβέλλα που πιστεύουν οτι συνδιάζει το ύφος του πρωτοτύπου με το γνωστό  ήχο της μπάντας, και τέλος μια συνεργασία έκπληξη με τη Στέλλα Κονιτοπούλου προτείνοντας μια άλλη οπτική σε ένα νέο κρητικό τραγούδι: ένα Bonus track που θα αναζοπυρώσει τις συζητήσεις για τα όρια της μουσικής αναζήτησης που ίσως μονο η Ροκ μπορει τα εκτείνει και να ορίσει τα νεα συνορά της.

Ολα αυτα που ώθησαν αυτή τη μπάντα να γράψει μια ιστορία που δεν έχει ακόμα τελειώσει είναι αυτά που φιλτράρονται ανήσυχα, απρόσεχτα, αναπόφευκτα, και «τραυματικά» με την επίδραση απο τις ρίζες της μουσικής καταγωγής των μουσικών, που ως δέκτες μοντέρνων και παραδοσιακών ηχοχρωματων στο σταυροδρομι Δύσης και Ανατολής ψαχουλεύουν και αναζητούν μες απο προσωπικές εμπειρίες των ιδίων αλλά και τρίτων (φίλων, ηρώων, αγαπημένων και όχι μονο) θέματα απο την ανεμελιά ως το προβληματισμό και την επανάσταση της παντοτινής εφηβείας.

Το 2014 οι Magic De Spell σε συνεργασία με τον Γιάννη Παλαμίδα θα κυκλοφορήσουν τον δίσκο«Πρόγονε πίθηκε εσύ τι λες;»

Οι Magic De Spell σήμερα:

Θοδωρης Βλαχακης: Drums
Νίκος KETCHUP Γεωργούλης: κιθάρα, φωνητικά
Δημήτρης Μποτής: πλήκτρα
Πάνος RAT Χριστοφόρου: Μπάσο
Γιώργος Λαγγουρέτος: φωνή
Δημήτρης Pixel Δημητριάδης: φωνή, κρουστά, μελόντικα

Verified by MonsterInsights