«Δεν ξέρω αν ο καθηγητής που ακρωτηρίασε τον μπαμπά μου ήταν αδαής ή δόλιος…πάντως συνάδελφος δεν ήταν», είπε ξεσπώντας ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα τους.
Ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης Καλλιάνος μίλησε στο «Tlive» αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα τους σήμερα (25.04.2024), αφού περνούσε περιπέτεια με την υγεία του. Ο επιτυχημένος γιατρός απέδωσε ευθύνες στους γιατρούς λέγοντας: «Μας έλεγαν ότι θα επιστρέψει σπίτι ενώ ήταν καταληκτικώς άρρωστος».
«Μου έλεγαν: “Κλείνει η πληγούλα στο πόδι και ο μπαμπάς σου θα πάει σπίτι”, με 40 – 50 συστολική πίεση, δηλαδή προθανάτια κατάσταση. Ουδέποτε δεν υπήρχε παρακολούθηση ιατρική όπως ορίζεται από τον όρκο του Ιπποκράτη», είπε οργισμένος ο Δημήτρης Καλλιάνος που εργάζεται στην Κύπρο.
«Είμαστε πρώτα γιατροί και συνάμα άνθρωποι. Αυτοί δεν ήταν τίποτα από τα 2. Φοιτητές τον έβλεπαν και ειδικευόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων», είπε προσθέτοντας ο γνωστός γιατρός μη μπορώντας να συγκρατήσει την αγανάκτησή του, για το πως αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο τον πατέρα του, που ήταν κοντά στον θάνατο και τελικά κατέληξε.
Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ο ίδιος δήλωσε: «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας και αν ο υπουργός, ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται το αντίθετο τους προκαλώ να μου το πουν τετ-α-τετ. Ο μπαμπάς μου έφυγε αβοήθητος με το αίσθημα του επικείμενου θανάτου επί 5 ημέρες, έγινε αδύναμη η καρδιά του, και η διασωλήνωση έγινε για το θεαθήναι».
Και συνέχισε: «Ο καθηγητής ήταν αλαζόνας απέναντί μου, με έβλεπε σαν κάτι άλλο και όχι σαν συνάδελφο και δεν με αντιμετώπισε έτσι ποτέ, με αποτέλεσμα να νιώθω ηλ…ς ενώ του μίλαγα.
Εγώ έλεγα ότι ο πατέρας μου χρειαζόταν υποστήριξη γιατί θα καταρριφθεί, πράγματα που εκεί μέσα δεν μπορούσαν να δοθούν. Δεν δούλεψε τίποτα στον μπαμπά μου και δεν είναι ο πρώτος που φεύγει έτσι άδικα. Στεναχωριέμαι γιατί δεν πέθανε αξιοπρεπώς, δε ζήτησα ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ και μου είπαν ότι δεν γίνεται».
Ο Δημήτρης Καλλιάνος επίσης αποκάλυψε: «Υπάρχει ένα κακούργημα, η δημοσίευση του GTRP του μπαμπά μου, που δεν είχε καρκίνο στα γενετικά του όργανα δεν ξέρω αν ο προστάτης είναι…αυτά δεν έπρεπε να βγουν στην επιφάνεια».
«Οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν για να του δώσουν το maximum των πιθανοτήτων που για μένα ιατρικά ήταν 10% με 20%, ο πατέρας μου μπορεί να ζούσε αν γίνονταν έγκαιρα οι απαραίτητες διαγνώσεις. Κάθε τομέας κοινωνικής δραστηριότητας στην Ελλάδα έχει καταληφθεί».
«Δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας για να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν. Κι εγώ έχω κάνει επιπλοκές και έχω χάσει ανθρώπους ως επεμβατικός γιατρός, όταν βλέπω έναν άρρωστο ακόμη και 100 ετών σκέφτομαι ότι μπορεί να είμαι εγώ ή ένας συγγενής μου στο μέλλον.
Αν του δώσω έστω και μία ημέρα παραπάνω ζωής, θα είναι τιμή και κέρδος για τη συνείδησή μου να κοιμηθώ το βράδυ. Αυτοί οι άνθρωποι, που για μένα είναι κατώτερες μορφές ζωής, “ανθρωπάρια” θα τους πω, δεν το έχουν αυτό», είπε κλείνοντας ο καρδιολόγος Δημήτρης Καλλιάνος.