Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβρη του ’95, όταν ο Τάσος πήγε σαν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του φίλου του και μετέπειτα κουμπάρου, Μάκη, ο οποίος κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ησυχίας. Αφού όλα τέλειωσαν καλώς και πίνοντας τον καφέ τους κάπου στην Θεσσαλονίκη, έπεσε η ιδέα να ανοίξουν ένα στούντιο – έτσι για να θυμηθούν τα παλιά και να βοηθήσουν από θέμα χώρου κάποιες μπάντες – και χωρίς να το πολυσκεφτούν, ως συνήθως και πράττοντας άλογα, το άνοιξαν.

Σ’ αυτό λοιπόν το στούντιο πήγαινε ο Ηλίας, με ένα σχήμα που είχε τότε και αφού γνωρίστηκε και τα βρήκε με τον Τάσο, κατέληξαν να παίζουν οι δυο τους, αρχές του ’96, κομμάτια που αργότερα συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο τους CD.

Οι ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ είχαν ήδη γεννηθεί και κατά τα τέλη του ’96 αποφάσισαν να κάνουν, με δικά τους έξοδα, την παραγωγή του CD, ενώ είχε ήδη έρθει στην παρέα κι ο Παναγιώτης, φίλος του Τάσου, για να αναλάβει το μπάσο. Εχοντας ήδη κλείσει ώρες για studio, είχαν αποφασίσει πως αν δεν βρουν τραγουδιστή θα τραγουδούσε ο Ηλίας, αλλά δυο μέρες πριν την έναρξη των ηχογραφήσεων εμφανίστηκε ο Θανάσης, συστημένος από τον Γιώργο Ελευθέρογλου των Ελληνιστάν. Ετσι λοιπόν ηχογραφήθηκαν 10 τραγούδια με συνοπτικές διαδικασίες, εφόσον την παραγωγή την αναλάμβαναν οι ίδιοι και τα χρήματα ήταν περιορισμένα.

Η χημεία όμως ήταν τέτοια που το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό. Το project έφτασε στα αυτιά της Virgin και έτσι τα παιδιά γλίτωσαν τα έξοδα της παραγωγής, αφού τα ανέλαβε η εταιρεία και το ντεμπούτο CD “Βασίσου πάνω σου”, είναι πια γεγονός, στις αρχές του ’98.

Το CD πηγαίνει αρκετά καλά και στα πλαίσια της προώθησής του γίνεται και το πρώτο video clip με το ομότιτλο τραγούδι. Ακολουθεί μετά από μερικούς μήνες και το δεύτερο video clip “Η φυλακή της”. Ενδιάμεσα η μπάντα γυρίζει την Ελλάδα και παίζει ζωντανά όπου μπορεί. Από μικρά επαρχιακά bars μέχρι και μεγάλα φεστιβάλ. Στα τέλη του ’99 ηχογραφείται και κυκλοφορεί το δεύτερο CD τους με τίτλο “Ο εχθρός μου”, που προκύπτει λίγο πιο βαρύ και σκοτεινό και το video clip “Κηροζίνη” παίζεται στις οθόνες για την προώθηση του CD. Οι εμφανίσεις συνεχίζονται, αλλά, έπονται αλλαγές. Ο Παναγιώτης αναγκάζεται να εγκαταλείψει, αφού οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του αφήνουν ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί με την μπάντα κι έτσι ο Νίκος Δημακίδης πιάνει το μπάσο και φέρνει καινούργιο αέρα. Στο μεταξύ το ενδιαφέρον της Virgin για τις ελληνόφωνες ροκ μπάντες σταματάει κι έτσι οι ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ αλλάζουν εταιρεία και ηχογραφούν το τρίτο τους CD, ωριμότεροι πλέον, με την Plus Rec., με τίτλο “Θέλω να σου μιλήσω”. Ετσι καθιερώνονται στην Ελληνική σκηνή και είναι από τις ελάχιστες μπάντες της εναλλακτικής σκηνής που συνεχίζουν.

Όμως καθώς περνάνε τα χρόνια, διάφορες καταστάσεις και δυσκολίες οδηγούν σε αδιέξοδα κι έτσι ο Θανάσης αποφασίζει ότι δεν έχει πια να πάρει ούτε να δώσει στους ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ και θέτει εαυτόν εκτός μπάντας για να ασχοληθεί περισσότερο με το δικό του project. Το διαζύγιο γίνεται πολύ φιλικά και τα μέλη της μπάντας έχουν ακόμα στενές φιλικές σχέσεις με το Θανάση.

Ετσι το ταξίδι συνεχίζεται και ύστερα από μερικές δοκιμές από παιδιά που ενδιαφέρθηκαν, καταλήγουν πλέον στον Αγγελο Γουζέτο, ενώ παράλληλα δουλεύουν καινούργιο υλικό.

Ενώ όμως οι ηχογραφήσεις για το νέο τους CD έχουν ήδη ξεκινήσει, τον Νοέμβρη του 2005 ο Νίκος αποφασίζει να εγκαταλήψει κι αυτός την μπάντα για προσωπικούς του λόγους. Ακόμα ένα φιλικό διαζύγιο, που δεν χάλασε την σχέση πρώην και νυν μελών. Αυτή η αλλαγή έφερε τον Κώστα Ταλταμπάνη και το μπάσο του στην παρέα, εν μέσω ηχογράφησης, η οποία ολοκληρώθηκε στα μέσα του Μάρτη και το μόνο που μένει πλέον είναι η κυκλοφορία του και οι εκτιμήσεις των ακροατών – φίλων ή μη.

Το καλοκαίρι του 2006, οι ανάγκες του συγκροτήματος για τη χρήση πλήκτρων στις συναυλίες,έφερε και τον Γιώργο Σπύρογλου (κουνιάδος του Τάσου) στους Πράσσειν Άλογα.

Το 2006 κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος από την Ano Kato Records με τίτλο “4”.

Το 2009 κυκλοφορεί ο πέμπτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “Ένας Υπέροχος Κόσμος”.

Στα τέλη του 2011 η μπάντα κυκλοφορεί τον αγγλόφωνο δίσκο “Midas Touch”.

ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:

Τάσος Οικονομίδης – Τύμπανα
Ηλίας Πετρογιάννης – Κιθάρα
Άγγελος Γουζέτος – Φωνητικά
Γιώργος Σπύρογλου – Πλήκτρα
Κώστας Ταλταμπάνης – Μπάσο

[ytp_playlist source=”PL7Eez722h8rYICbJGtDMZSg3E7eGspR0k”]

Verified by MonsterInsights